fbpx
>>

Bekroond zitten


Cosm Herman Miller

De Cosm bureaustoel van Herman Miller, ontworpen door Studio 7.5, werd niet alleen bekroond met de Red Dot Best of the Best Product Design Award 2019, hij werd door Time ook opgenomen in hun top 100 beste uitvindingen van 2019, een selectie van producten die de wereld beter, slimmer en leuker maken.

Behoor je tot de gelukkigen die lijf en leden dagelijks in zo’n Cosm mag vleien, dan ben je echt wel de koning te rijk. “Bekroond” zitten, dat heeft wel wat.

Uiteraard kreeg deze bureaustoel zijn onderscheidingen niet zomaar. Voor de in Berlijn gevestigde ontwerpers van Studio 7.5 – Carola Zwick, Roland Zwick en Burkhard Schmitz – betekende hun meest recente stoel voor Herman Miller een soort heilige graal: een ontwerp dat een nieuw referentiepunt schept voor onmiddellijk, gepersonaliseerd comfort.

Iedereen weet dat een hele dag in een verkeerde houding zitten nefast is voor je gezondheid. Om rug- en nekklachten, knie-en heupletsels te vermijden, kan je allerlei kussentjes, bankjes enz gebruiken. Of je kan bij elke verandering van houding aan de instellingen van je stoel sleutelen. Als bezigheidstherapie allemaal goed en wel, maar aan productief werken, kom je zo niet meer toe.

De ontwerpers van de Cosm droomden van een ideale stoel die een vlot gevoel van natuurlijk evenwicht zou bieden. Jarenlang werkten ze aan het nieuwe automatische Harmonic Tilt systeem van deze Cosm. Dit unieke mechanisme volgt en reageert op je lichaam, ongeacht de houding die je aanneemt. Om tot een ergonomische geperfectioneerd product te komen, worden er ondermeer tandwielen en tandjes, bladveren, een frame en  suspensiemateriaal in een juiste mix ingezet. Er kunnen al dan niet nog leaf-armleuningen aan toe gevoegd worden, maar met of zonder, de stoel oogt esthetisch gezien als een slank en eenvoudig geheel. Ook al werd hij opgebouwd uit veel verschillende metaalsoorten en plastic, door hem aan te bieden in één monochrome kleur dematerialiseren al de onderdelen tot één geheel.

Probeer het zelf en laat je eens in de showroom van Benofice versmelten met één van onze Cosm stoelen. We beloven je er rustig in te laten wegdromen van koningen en heilige gralen.