fbpx
>>

Duurzaam comfort


Adell by Arper

Omdat niet elke loungeruimte plaats heeft voor riante zitplekken zoals de Aston Club, ontwikkelde Arper ook een lichter maar toch even comfortabel model: Adell. Als nieuwste telg in de Arper collectie laat ze zich opvallen in al haar ‘natuurlijkheid’.

Meer dan ooit versmelten in haar alle principes rond duurzaamheid die bij Arper hoog in het vaandel gedragen worden. De kalmerende schelpvorm van de laag afgeronde Adell bestaat uit maar liefst 80% gerecycleerd polypropyleen. Om een lange levensduur te garanderen is de fauteuil alleen verkrijgbaar in deze kunststof afwerking die volledig gestoffeerd kan worden of met gestoffeerd zitkussen wordt geleverd, beide mogelijkheden in zowel een binnen- als buitenafwerking. Het onderstel van de fauteuil is verkrijgbaar als sledeframe, vierpoots hout, chroom of gecoate staal. Al deze verschillende afwerkingsmogelijkheden maken van Adell een zeer multifunctioneel meubel. In pure plastic vorm is ze uitermate geschikt voor het onderwijs en de zorgsector, met een afneembaar zitkussen siert ze terrassen en tuinen op en volledig bekleed komt ze tot haar recht in hotels, kantoren en zelfs de huiskamer.
De fauteuil is verkrijgbaar in grafietzwart, bruin, olijfgroen en ivoor, kleuren die hun inspiratie vonden bij organische materialen zoals hout en bladeren.

Plastic

Op het eerste zicht denk je natuurlijk: plastic en duurzaamheid? Echt?
Voor de ronde vorm van Adell was het simpelweg de juiste materiaalkeuze maar toch veronachtzaamde Arper hoegenaamd niet zijn bedrijfsstrategie uit gemakzucht. Bij de ogenschijnlijke minimalistische en eenvoudige Arper ontwerpen van Lievore + Altherr Désile Park heerst er steeds een evenwicht tussen de verschillende factoren als techniek, materiaalkosten, functie, gebruik en toepasbaarheid in duurzame projecten.
Juist door het recycleren van reeds bestaande plastic en deze in een vorm met lange levensduur te genieten, voldoet het bedrijf ook hier volledig aan zijn doelstellingen. Het zo bekomen plastic wordt opgewaardeerd tot een duurzaam en kostbaar materiaal. Om dat extra in de verf te zetten, zagen de ontwerpers af van de kenmerkende felle en glanzende kleuren eigen aan plastic en kozen ze voor een natuurlijk palet. Met in het achterhoofd de idee dat plastic gebaseerd is op aardolie, een organische bron, kregen de stoelen een concentrisch patroon dat doet denken aan de ringen van een boomstam. Krassen op het oppervlak lossen hierin op en dragen bij aan het patina.

Ontdek de Adell collectie nu al online en vanaf september ook in onze showroom!