fbpx
>>

Gemaakt voor jou


Arper Paravan at Benofice

Vraag iemand enkele typisch Italiaanse kenmerken op te noemen, en deze twee zitten er gegarandeerd tussen: familie en genieten van het goede leven. Wij bij Benofice juichen dergelijke waarden toe. Dat deze kwaliteiten ook terug te vinden zijn in het designmerk ‘Arper’, onderschrijft daarom onze beslissing om met hun gamma te werken in onze ontwerpen.

Arper, een meubelbedrijf wat in zijn naamkeuze de woorden “arredamento per” (“meubels voor”) samenvoegde tot Ar-per omdat het vindt dat het enkel kan bestaan en creëren als en omdat er klanten zijn. Het Italiaanse merk heeft met zijn collectie design meubels als doel de levenskwaliteit te verhogen door te streven naar hoge kwaliteit, maximale veiligheid en aandacht voor het milieu.

Wat in 1989 begon als een familiebedrijf dat vooral bekendheid vergaarde met het produceren van lederen zittingen groeide uit tot een internationaal meubelbedrijf met enkele honderden werknemers. De ontwerpen van Arper moeten de relatie van mensen met hun omgeving waarin ze wonen en werken verbeteren. Dit menselijk aspect wordt nooit uit het oog verloren. Zes basisprincipes staan centraal: evenwicht, familie, intuïtie, licht, kleur en spel. Samengevoegd met hun twee belangrijkste waarden, duidelijkheid en continuïteit naar collega’s toe, naar leveranciers, en klanten, is de enige manier waarop ze willen werken om hun eigenheid te behouden.

Deze menselijke aanpak loonde doorheen de jaren. Het bedrijf speelt ondertussen in de hoogste klasse van tafels, stoelen en andere design meubels. Diverse gerenommeerde designers behoren tot hun stal.
Vanaf 2004 werkte Arper samen met Rodolfo Dordoni wat onder meer resulteerde tot de bekende Corte stoel. In 2006  kwam de Babar stoel uit, een samenwerking met Simon Pengelly. En met Lievore Altherr Molina werd Catifa ontworpen. Daarvan bestaan intussen zo’n 46 verschillende modellen en varianten. Arper won met Catifa de iF Design Award 2015. Dit zijn slechts enkele van hun grote successen want de lijst is lang.

Al deze ontwerpen hebben als gemene deler dat er een evenwicht tussen techniek, kost, materiaal, functie, gebruik, smaak en duurzaamheid is. Het resultaat oogt telkens eenvoudig, natuurlijk en minimalistisch.

Meer stijl en meer comfort, zowel op kantoor als thuis: dat is het motto van Arper. En Benofice staat daar helemaal achter!