fbpx
>>

In het groen


In mei duiken her en der lentekriebels op. Vogels maakten reeds nestjes en legden eitjes, bij sommige worden zelfs al kuikentjes gevoederd. De eerste lammetjes dartelen in de wei. Kortom, de natuur herademt onder de prille zonnestralen. Wij kijken voornamelijk toe vanuit ons kot en herademen vooralsnog niet.

Met mondjesmaat worden de strikte normen versoepelt. Als eerste werden de kantoren terug zo goed mogelijk bevolkt, zij het onder strenge voorwaarden. Collega’s kijken nu naar elkaar doorheen een plexiwand. Deze fysieke afscheiding kan wel eens zwaar op het gemoed rusten. Om de eenzaamheid in de eigen cocon te verlichten, kan een stukje natuur wonderen doen. Een bloemetje of plantje op je bureau verjaagt een beetje het desolate uit de plexi-isolatie. Uiteraard mogen je collega’s niet raar opkijken wanneer je er zo nu en dan een ‘klapke’ mee houdt. Planten groeien beter als je er tegen praat, toch?

Groen op kantoor is uiteraard veel meer dan dat. Daarmee bedoelen we niet die stekelige – maar o zo lieftallige – cactus naast je laptop, maar wel fikse plantengroepen of hele wanden vol groen zoals bijvoorbeeld de Para Vert van Brunner. Deze groene scheidingswand werd exclusief voor Brunner ontwikkeld door de Ippolito Fleitz Group. Het idee achter het ontwerp is om de natuur zo ongerept en verwilderd als mogelijk binnenshuis te brengen. De wanden zijn modulair opgebouwd en zorgen niet alleen voor een visuele afbakening maar temperen ook geluid.

Bloemen en planten doen echter nog zoveel meer. Diverse studies wezen reeds uit dat ze het stressniveau laten dalen, wat leidt tot betere prestaties. Gelukkige werknemers klagen minder en zijn gezonder. Die gezondheid profiteert nogmaals van de planten. Planten zuiveren immers de lucht en verhogen de luchtvochtigheid. Ze binden geuren, stofdeeltjes en schadelijke stoffen en absorberen kooldioxide uit de omgeving. Ook reduceren ze onzichtbare schimmels in de lucht tot ongeveer de helft. Ze zijn gewoon een wondermiddel!
Bovendien dragen ze bij aan een positief imago. Niet alleen je personeel ervaart hun positieve vibes, ook bezoekers ontsnappen er niet aan. Werknemers voelen zich er meer gewaardeerd door en bij klanten wordt het vertrouwen in de organisatie versterkt. Zelfs sollicitanten kiezen sneller voor een werkgever die een verzorgde groene werkomgeving aanbiedt.

Maar opgelet. Enerzijds heb je al die positieve, huiselijke gezelligheid, anderzijds de eenzaamheid achter het plexiglas. Dat bureauplantje zegt nu ook weer niet zoveel terug. Om zelf geen muurbloempje te worden, laten romantici stiekem vonken overspringen van de ene bureau naar de andere. Geen erg, zolang het geen besmettelijk virus is. Hoewel, dartelen in het groen kan eindigen in ontgroening, in dat verhaal over bloemetjes en bijtjes. En dat was misschien toch niet echt de bedoeling…

Wil je meer info over de Para Vert reeks van Brunner, neem dan zeker contact met ons op. We zorgen voor snelle levering!