fbpx
>>

Lang leve het kantoor!


Benofice bestaat 25 jaar en dat laten we niet ongemerkt voorbijgaan! Drie dagen na elkaar, tijdens vijf sessies, komt Mark Catchlove, Director Global Insight Group bij Herman Miller, een boeiende uiteenzetting geven over verschillende aspecten van het kantoorleven. In de tweede sessie kijkt Mark samen met u naar het belang van het kantoorleven.

The Office is dead – Long live the Office

Thuiswerken won de laatste tijd erg aan belang. De evolutie van work-as-a-place naar work-as-an-experience was al eerder aan de gang, maar kwam in een stroomversnelling terecht door de pandemie. Voor een tevreden medewerker staat de werkervaring bovenaan het verlanglijstje. Een van de drie psychologische basisbehoeften van een medewerker is 'zich verbonden voelen'. Bij thuiswerk gaat die verbinding gedeeltelijk verloren. Het belang van het sociale weefsel valt niet te onderschatten. We beleven graag plezier in ons werk en daar dragen collega’s zeker toe bij. Ze motiveren ons om het werk beter te doen en we kunnen bij hen terecht om stoom af te laten tijdens een gezellig praatje. Niet alleen spelen collega’s een rol op de werkvloer, ook in het privéleven zijn mensen gelukkiger als ze het goed kunnen vinden met hun collega’s.

“The business of people talking to each other in offices is a very serious consideration. It is by far the most expensive achievement of offices: the grouping of people that allows conversational exchange"
– Robert Propst – 1968

In deze sessie gaat Mark hierop in. Welke rol speelt de fysieke werkplek in een tijd waarin er steeds meer aandacht is voor de digitale werkplek? Hoort het fysieke kantoor tot het verleden? Wat zijn de voor- en nadelen van virtueel en fysiek werken? Is coworking een blijver en heeft dit invloed op de manier waarop bedrijven ruimte innemen? We bespreken dit onderwerp door te kijken naar interne en externe onderzoeksbronnen van over de hele wereld.

Ideeën uitwisselen

Deze sessie vindt plaats op woensdagavond om 18u30. Benofice verzorgt een walking dinner zodat niemand op zijn honger blijft zitten, fysiek noch psychisch. En onder het genot van een hapje en een drankje komen de tongen los om gemoedelijk bij te praten en ideeën uit te wisselen.

Markeer deze datum alvast in uw agenda! Wil je erbij zijn? Vul dan snel dit formulier in.