fbpx
>>

De beste werkplek


Een succesvol bedrijfsleider ziet zijn medewerkers graag gelukkig. Dat besef is duidelijk aanwezig bij een van onze klanten. Protime, marktleider op het gebied van tijdregistratie, personeelsplanning, toegangscontrole en online samenwerken, mag zich niet voor niets voor het negende jaar op rij een Great Place To Work noemen. Bovendien haalde de firma de zilveren medaille binnen in het ‘BEST WORKPLACES™2021 BELGIË’- klassement voor kleine en middelgrote ondernemingen. Benofice is trots te kunnen zeggen dat wij daar toe bijgedragen hebben.

Protime is een Great Place To Work !

Eind vorig jaar besloot Protime om zijn thuiswerkende werknemers te verwennen met een ergonomische stoel. Zo'n 200 thuiswerkers nestelen zich nu in een Flexi kantoorstoel die we op bijzonder wijze lieten leveren. Onze fabrikant herleidde de stoel tot drie componenten die zonder tools in mekaar kunnen gezet worden. Zo paste de stoel ook makkelijk in een kartonnen doos en kon hij niet beschadigd worden tijdens het transport. We brachten deze pakketten naar verschillende vestigingsadressen in België en tot over de grens in Nederland en Frankrijk. De werknemer kon de stoel komen ophalen op het kantoor om hem thuis makkelijk in mekaar te steken. Protime vervolledigde de thuiswerkkit met een beeldscherm en klavier.

'Bij de beste werkplek hoort een goede bureaustoel. We zijn blij om met onze stoelen een steentje bijgedragen te hebben.'
– Danny Ooms, zaakvoerder Benofice

Met een dergelijke service naar de medewerkers toe, scoort een bedrijf. De jaarlijkse zoektocht door het Great Place to Work Institute Belgium, een internationale onderzoeks-, advies- en opleidingsinstelling die bedrijven helpt om fantastische werkplekken te creëren en in stand te houden, kon niet anders dan weer bij Protime uitkomen. De Great Place To Work gelabelde deed eerder zelf een online onderzoek bij duizend van zijn thuiswerkende werknemers. Thuiswerken heeft immers een grote impact op de bedrijfscultuur.

"Inzetten op een krachtige bedrijfscultuur werd nog belangrijker in deze thuiswerktijden."
– Peter s’Jongers, CEO en oprichter van Protime

Minder betrokkenheid bij de organisatie en minder werkplezier waren enkele opvallende resultaten. Omdat het bedrijf ook vroeg wat ze konden doen om de betrokkenheid van hun werknemers weer te verhogen, wisten ze hoe hierop in te spelen. Op nummer één stond met stip: 'kleine attenties/verrassingen'. Protime zag het groots met de thuiswerkkit. Daarnaast zette het bedrijf in op initiatieven als virtuele cafés, wandelmeetings, Trivial Time middag quiz, dagelijkse check-ins, Meet-up coffee brakes met nieuwe collega’s om elkaar te leren kennen ‘rond de koffiemachine’, video challenges,  … "Enkel zo kunnen organisaties een onderscheidende bedrijfscultuur opbouwen en een Great Place to Work worden,” aldus Peter s’Jongers.

Wil je ook scoren bij je werknemers?

Voel jij je nu uitgedaagd om ook te scoren bij je werknemers? Wij hebben alles in huis om zowel je kantoor als de thuiskantoren van je werknemers te pimpen. Neem even contact op voor een concreet voorstel.

Een Optimo thuisopstelling met de Flexi stoel