fbpx
>>

Uw gids bij gedwongen thuiswerk


Vitra Home Office

We spraken er al vaak over: thuiswerk zit in de lift. En nu worden we ertoe gedwongen, zij het niet in de beste omstandigheden. Een reden temeer om ervoor te zorgen dat u het zich zo comfortabel mogelijk maakt om aangenaam en productief aan de slag te gaan.

Je eigen thuiskantoor van je dromen creëren is één van de grote voordelen van thuiswerken. Hoe je dit doet, hangt uiteraard af van je eigen thuissituatie. Heb je een vrije kamer, dan heb je de jackpot gewonnen. Als je dat geluk niet hebt, geen paniek, zoek een hoekje voor jezelf en plaats er een compact bureau.

Het is bovenal belangrijk dat je werk en vrije tijd gescheiden houdt. Zoek dus een plek die je niet associeert met ontspanning. Omring jezelf met elementen die je creativiteit doen opborrelen: foto’s, planten, kleurrijk prikbord vol foto’s,… En ja, ook aan opbergruimte moet je denken. Gebruik hiervoor geen saaie kast, maar bijvoorbeeld een ruimtebesparende boekenplank waar je je papierwerk binnen handbereik houdt.
Hoe je je nieuwe ruimte ook inricht, geniet alvast van de creatie ervan. Je kan nu de dingen echt op jouw manier doen. Benofice kan je alvast helpen met diverse ideeën voor je inrichting. Kijk maar eens op onze website.

Eens je bent ingericht, is het aan jou. Thuiswerken vraagt discipline. Hou je aan vaste uren, al kunnen die een stuk soepeler zijn dan op kantoor. Zeker nu je kids thuis zijn, kan je een paar keer per dag een uurtje uittrekken om samen wat te ontspannen, en vooral: te bewegen. Geen enkele collega zal een bedenkelijk gezicht trekken als je gekke sprongen gaat maken om alle spieren in je lijf op tijd en stond even te rekken en strekken. En dat kan ook nog eens op jouw favoriete muziek!

Verder gelden gewoon dezelfde regels als op kantoor: dezelfde workload moet elke dag gedaan zijn, smartphone hoort niet op je bureau, online shoppen doe je in privétijd etc… Met wat oefening, zeg een paar weken of zo, ben je tegen dat het corona-tijdperk achter ons ligt, een echte pro geworden op het vlak van thuiswerken!