fbpx
>>

Thuiswerken anders bekeken


Thuiswerken, het thuiskantoor, thuisonderwijs, sinds het uitbreken van de pandemie piekt het gebruik van samenstellingen met 'thuis'. Sla een tijdschrift open, lees de krant, scroll over het net, overal krijg je de do's and don'ts voorgeschoteld. Zelfs in de boekhandel ontsnap je niet aan goedbedoelde literatuur vol gouden raad. Hoe creëer je de beste plek? Welke software heb je nodig? Wanneer neem je pauze? Ontdek tips voor een betere concentratie en vooral: wat te doen met je kids?

Een mens zou haast vergeten dat vanuit je eigen woonst professionele activiteiten uitoefenen iets van alle tijden is. Dartelt je kat tijdens een volgende Zoom of Teams over je toetsenbord, stormt je jongste met handen vol verf binnen, roept je geliefde op de achtergrond of je iets wilt drinken, bedenk dan even dat het allemaal veel ingewikkelder was in een tijd zonder de moderne technologie. Hoe had je dag er uit gezien mocht deze pandemie dertig, veertig jaar geleden plaatsgevonden hebben?

Vroeger

Dossiers op papier zouden een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen op het artistieke tekentalent van je peuter. Niet echt super om je baas een paper voor te schotelen met daarop een kleurrijke kribbel! Floppy discs en USB sticks in handen van een tiener, riskeerden overschreven te worden. Een presentatie geven met als bijhorend beeldmateriaal een download van de één of andere actiefilm leverde vast geen promotie op. Vandaag zit je harde werk vanaf de eerste letter veilig in de cloud, een virtuele plaats waar peuter, tiener noch dartelende poes het ongedaan kan maken. Dupliceren doe je door met één muisklik een extra ontvanger toe te voegen. Een kopie, wat is dat al weer?

Vandaag

Kortom, thuiswerken vandaag is echt zo gek nog niet. Focus ook eens op de voordelen. Je hartendieven zijn geen foto's op je bureau, maar wezens die naast nu het bloed vanonder je nagels te halen ook geregeld een lach op je gezicht toveren. Thuiswerken is vooral een mindset. Je moet het echt willen laten werken en durven out of the box denken. Een verrassingsdoos vol allerlei prularia voor jonge kinderen kan wonderen verrichten. Laten meewerken door bijvoorbeeld de paperclips uit te sorteren, helpt ook. Merk je dat er dringend geknuffeld moet worden, zet je uk even op je schoot, leun achterover in je ergonomische stoel uit het gamma van Benofice en neem er een voorleesboekje met 5-minuutverhaaltjes bij. Wil je spruit meer, trakteer dan op voorlezen uit je werk. Voor je een half blad ver bent, is hij gegarandeerd weer spelen.

Genieten

Enkele aanpassingen in je werkritme doen de rest. Vingervlug de mute toets leren bedienen, is een onontbeerlijk kunstje. Vergeet werktijden van 9 to 5. En op een zonnige doordeweekse dag moet je durven de boel de boel te laten en samen naar buiten trekken. Er zijn nog altijd de weekends om werk in te halen. Of de nachten… Voor je het weet zijn ze groot, die pagadders, en ben jij de pispaal voor hun vliegensvlug veranderende stemmingen. Haal er nu uit wat er in zit!  Per slot van rekening evolueerde kantoormeubilair doorheen de jaren uit tot heerlijk zittende stoelen met op hoogte verstelbare bureau's vol onontbeerlijke gadgets. Wie wil dit niet in huis? Benofice helpt je graag jouw plek op en top in te richten. Je mag ons altijd bellen of mailen.