fbpx
>>

In het zadel


In een heel ver verleden was het enige vervoermiddel van de mens zijn eigen twee benen. Duizenden jaren geleden kwam daar verandering in toen hij erin slaagde om wilde paarden te vangen en te temmen. Vanaf dat ogenblik kon onze voorouder, gezeten op de hoge rug van zijn edel ros, zich zonder al te veel vermoeidheid over lange afstanden verplaatsen.

Wilkhahn - Rider

Tot de komst van de auto in 1885 was het paard het meest gebruikte en allerbelangrijkste vervoermiddel van de mens. Dichters en schrijvers, zoals bijvoorbeeld Goethe en Shakespeare, wijdden hun pen aan lofzangen over het edel dier. Koningen, hertogen en graven verhoogden hun status dankzij de bewoners van hun stallen. En recent inspireerde het paard ontwerper Sven von Boetticher van de in Stuttgart gevestigde ontwerpstudio ID AID bij het bedenken van de stijlvolle en moderne look van Rider, de nieuwste zit-sta kruk van Wilkhahn.

Wilkhahn’s Rider – a motion whisperer

Wilkhahn noemt zijn Rider een ‘bewegingsfluisteraar’. Het eigentijds ontwerp lijkt op een zadel. Je kan er zowel gewoon als ‘schrijlings’ op gaan zitten. Samen met jouw benen verandert de eenbenige Rider in een dynamische, maar nog steeds veilige versie, met drie benen. Je gebruikt je eigen ledematen om het evenwicht te behouden. Door beweging in een zittende levensstijl te betrekken, blijven lichaam en geest wendbaar, stelt de ontwerper. Immers, de eerste mensen die lange tijd zittend doorbrachten waren ruiters die ook fit en gezond bleven in het zadel.

Dynamisch zitten zit ingebed in het DNA van Wikhahn, denk maar aan de vorige innovatieve zit-sta kruk, genaamd Stitz, die tegenwoordig een van hun klassiekers is. De Rider, met zijn kenmerkende Y-vorm en verwijzingen naar een zadel, luidt door zijn vernieuwde dynamiek een nieuw hoofdstuk in de meubelgeschiedenis in.

Lichtgewicht

Omdat hij een lichtgewicht is die gemakkelijk met één hand kan worden opgepakt, kan hij daar neergezet worden waar het nodig is: aan je bureau, bij een workshop, tijdens een geïmproviseerde chat met collega’s, maar ook thuis aan de strijkplank, het fornuis of je pupiter tijdens je muziekles.

Het ‘zadel’ is verrassend comfortabel. Het opvallend ontwerp scoort hoog op het gebied van ergonomie en comfort. De handgrepen aan beide zijden zorgen voor een intuïtieve nauwkeurige aanpassing van de hoogte aan het eigen lichaam en het gebruik waarvoor je hem aanwendt. Zijn wendbaarheid en gebogen basis stimuleren een reeks verschillende bewegingen om lichaam en geest actief te houden. De uitgeholde delen aan de zijkanten onder het zadel huisvesten de hoogteverstelknop en fungeren als handgrepen om de kruk mee te dragen.

De hoogte van de Rider kan worden aangepast van 52 tot 78 cm. Hij is compact in afmetingen en weegt slechts 5 kg. Dit alles om hem gemakkelijk op te pakken en te verplaatsen.

Nog meer info op de site van de fabrikant!